Freegym-tunteja teidänkin koululle?

25.10.2018


Haka Gym järjesti Sorrilan koulun oppilaille vapaavalintaisena liikuntakurssina Freegym-tunteja yhteensä 6 kertaa keväällä 13.3.-17.4.2018 välisenä aikana Valkeakosken Liikuntahallilla.

Oppilaat saivat itse valita eri liikuntaseurojen tarjoamista vaihtoehdoista, mille liikuntakurssille haluavat mennä kokeilemaan. Freegym-kurssille valikoitui erityisen paljon poikia, mutta oli joukossa mukana muutama tyttökin. Mukaan mahtui 20 oppilasta.

Vastuuohjaajina tunneilla oli koulutetut Freegym-ohjaajamme Riina Hokkala ja Sanna-Kaisa Rousku. Vastuuohjaajien lisäksi tunneilla oli myös 2 opettajaa koululta. Liikuntahalli tarjosi hyvät puitteet Freegym-tuntien järjestämiselle - tilaa ja välineitä riitti hyvin isolle ryhmälle.

Freegym-tunneilla pelattiin ja leikittiin alkulämmittelyksi mm. hippaleikkejä, polttopalloa sekä erilaisia käyntejä rapukävelystä hyppelyihin. Hyvän lämmittelyn jälkeen harjoiteltiin voimistelusta tuttuja taitoja, kuten kuperkeikat, kärrynpyörät ja käsilläseisontaa. Parkour-temppuradalla oppilaat pääsivät liikkumaan vauhdikkaasti ylittäen erilaisia esteitä, taspainoilemaan penkillä, kiipeilemään, hyppimään trampalta patjalle sekä harjoittelemaan mm. seinävolttia. Parkour-temppuradalla oppilaat saivat käyttää omaa luovuuttaan, mutta ohjaajat näyttivät myös valmiita liikemalleja ja varmistivat että temput ovat turvallisia.


Sopisiko tunnit teidänkin koululle? Olisiko innokkaita poikia ja tyttöjä? Ota yhteyttä toimisto@hakagym.fi ja räätälöidään yhdessä sopiva paketti teillekin!


Tätä on Freegym

Freegym on nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja.  Freegymiä voi harrastaa yksin tai yhdessä kaverin kanssa ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta, sisällä saleissa ja ulkona.

Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu - kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset on tässä lajissa unohdettu.